Forums -> IT izstrāde
PHP + HTML vai Wordpress u.c. platformas?
a.s.y., 2009-07-01 22:00:35
Ne vienā vien vietā redzēts jautājums... un tomēr! Kas tad īsti ir labāk - taisīt lapu no nulles, izmantojot tīru kodu, vienalga kādās tehnoloģijās (PHP, ASP, JavaScript, HTML utt.), vai tomēr bāzēt visu uz gatavajām platformām (Wordpress, Joomla, utt.)?
alijs, 2009-07-03 09:31:17
Skatoties, ko Tu gribi uztaisīt un cik nopietns tas projekts ir. Ja tas ir kaut kas samērā īslaicīgs, piemēram, lapa par godu 2010. gada Olimpiskajām spēlēm, tad vari mierīgi izmantot platformas. Bet, ja gribi izveidot lielu portālu, kuru plāno attīstīt ilglaicīgi, varbūt vēlāk pārdot un ir tāda iespēja, tad uzskatu, ka viennozīmīgi labāk ir izmantot savu kodu.
Uz platformu bāzes Tu vari uztaisīt tikai to, ko tās platformas ar saviem pluginiem piedāvā. Ja vajag kaut ko specifisku un oriģinālu, tad radīsies zināmas problēmas. Iespējams, tad neatliks nekas cits, kā vien pašam taisīt vajadzīgo pluginu, kas tik un tā nozīmē pētīt kodu un likt nepieciešamo "fīču" klāt savām rokām. Nelielam projektam tas ir Ok, bet lielam nav pārāk nopietni. Nu, piemēram, diez vai kāds no lielajiem saitiem (draugiem.lv, delfi.lv, apollo.lv, u.c.) izmanto Worpress dzinēju... :)
Māris Ķ., 2009-07-03 22:11:07
Lielie portāli, protams, var neizmantot kaut kādus tur Wordpress, jo viņiem ir pietiekoši liels budžets, kas atļauj algot programmētājus un sataisīt visu pa savam prātam. Maziem uzņēmumiem vai individuāliem web projektu bīdītājiem tādu naudas resursu nav. Un ja naudas nav, bet programmēt neproti, atliek vienīgi gatavie dzinēji.
Jā - ja man būtu izvēle par vienādu cenu nopirkt vienādus websaitus, tikai no kuriem viens būtu uz dzinēja bāzes, bet otrs uz tīra koda, tad es dotu priekšroku kodam. Bet, ja man websaits jātaisa pašam, tad es dodu priekšroku ko ātri salipināt no gataviem pluginiem - galvenais, ka strādā un daudz maz pieklājīgi izskatās.
alijs, 2009-07-06 20:15:44
Vēl viens bonuss par labu gatavajām platformām bieži vien ir drošības aspekts. Ne vienmēr... bet laikam jau lielākajā daļā gadījumu.
No novērojumiem zinu, ka ne tuvu ne katrs rūpējas par savas web lapas drošību. Un ja arī rūpējas, tad bieži vien pietrūkst zināšanu, lai to izdarītu kā pienākas. Un pat, ja ir gan vēlēšanās, gan zināšanas, tad vienmēr pastāv tīri cilvēciska iespējamība kļūdīties vai ko piemirst.
Platformas drošības ziņā ir jau pamatīgi pārbaudītas pie daudziem lietotājiem un pārsvarā gadījumu visas kļūdas izķertas. Tiesa gan - ne vienmēr. Savu e-veikalu es 100% uz platformas bāzes netaisītu :)
Hannibals, 2009-07-12 23:02:30
Bet e-veikalu no nulles pašam kodēt domā būtu prātīgi? :)
alijs, 2009-07-15 22:51:47
Skatoties, cik liela ir prasme un pieredze. Manā skatījumā tas pilnīgi noteikti ir labāk nekā uz bezmaksas platformām...
Nu protams, jāņem vērā arī e-veikala izmēri un iecerētais apgrozījums. Bet kopumā varu tikai lieku reizi atkārtot - no gataviem kubiciņiem, par kuriem nav 100% garantijas, kas tajos ir iekšā, "salipinātu" risinājumu pārāk nopietni es neuztveru.
javals, 2009-07-18 22:30:46
Varbūt šeit kādi koderi apgrozās, kas prot taisīt web lapas no "nulles" un gribētu vienā projektā mazliet piepelnīties? Būtu jāuztaisa diezgan neliela web lapa uz PHP + HTML + MySQL + JavaScript + CSS.
Ja ir interese, dodiet ziņu, rakstot uz javals@inbox.lv un pastāstīšu sīkāk.
javals, 2009-07-19 19:42:33
Ir atrasts. Paldies visiem, kas izrādīja interesi. Negaidīju pat tik daudz.
Lai pievienotu komentāru, autorizējies!

SĀKUMS