Forums -> IT izstrāde

Gribu sev web lapu!

Diāna, 2009-12-08 23:37:02

Tā nu ir noticis, ka man radusies ideja par savu web lapu. Pareizāk sakot, ir vēlēšanās pie tādas tikt. No tehniskajām lietām neko nesaprotu... un teikšu atklāti - laikam arī pārāk negribu saprast. Bet lapu tomēr gribu!

Tā kā tā lapele būtu vairāk kā vaļasprieks, tad īsti maksāt kādam par izstrādi arī negribas. Zinu - izklausās muļķīgi - pati taisīt negribu, maksāt negribu, bet lapu gribu... nu un tomēr varbūt kāds var ko ieteikt? Varbūt ir kāda ļooti viegla programma, ar ko var elementāru websaitu uzveidot?

Hannibals, 2009-12-09 14:26:20

Vienkāršākais, lētākais un ātrākais variants droši vien varētu būt kāds bezmaksas serviss, kas piedāvā jau gatavas templates web lapām. Tad tik vajag skin'u izvelēties, krāsas, ievietot saturu un lapa gatava. Piemēram tas pats ucoz. Man gan viņš personīgi nepatīk.

Mazliet nopietnākām lietām var ņemt kādu konstruktoru, kur arī nekas jāprogrammē nav - jāsaliek tikai lapa no vajadzīgajiem moduļiem, jāsakonfigurē, jāieliek saturs un lapa gatava. Priekš foruma tipa lapām man piem. patīk PhpBB. Bloga tipa lapām var mēģināt ar Wordpress paspēlēties. P.S. ja nezini, kas tie ir, tad Google var palīdzēt ;)

alijs, 2009-12-09 20:16:01

Ucoz es arī neteikšu, ka pārāk nopietni uztvertu, bet vienkāršai web lapai, kas paša priekam domāta, pilnīgi pietiek. Vai arī kā tāds iesākuma variants.

Atkarīgs vispār no tā, kāda veida lapu gribi. Ja gribi, piemēram, savu blogu, tad var iesākumam kaut vai blogspot iemēģināt... un, ja nemaldos, to arī varēja pārnest uz savu domēnu, ja vēlāk radīsies tāda vēlēšanās.

Diāna, 2009-12-12 11:06:42

Paaaldies par ieteikumiem!

Ar ucoz jau esmu spēlējusies... man arī tā ne briesmīgi patika. Gribu ne īsti blogu, bet kaut ko līdzīgu šai pašai mycompany.lv - kur varētu savus rakstus likt iekš un + vēl šādas tādas aktivitātes organizēt.

Btw, kā šī lapa taisīta?

alijs, 2009-12-14 10:11:32

Šī lapa taisīta vēl vecajā labajā stilā - PHP + HTML + MySQL, izmantojot teksta redaktoru.

Tam galvenais pluss ir iespēja realizēt jebkādu specifisku ideju, ko vien ievajagās. Piemēram, robotu čatu ar Ucoz, vai pat Wordpress tik viegli neuztaisīsi... ;) Turklāt ir pilnīga pārliecība par to, kā lapa strādā - visu iespējams kontrolēt viszemākajā līmenī.

Galvenais mīnuss - viss jātaisa gandrīz no nulles. Nu, varbūt ne gluži no nulles, jo man tāpat ir dažādas templates, ko regulāri izmantoju. Bet kaut vai tas pats dizains varbūt neizskatās tik profesionāli, kā varētu būt, taisot lapu ar kādu web konstruktoru...

Diāna, 2009-12-18 21:55:15

Nu ar tiem visiem PHP + tadadaa es noteikti netaisīšu, jo kā jau teicu - gluži vienkārši no tā neko nesaprotu ;)

Nonācu pie secinājuma, ka pagaidām iztikšu ar BlogSpot.com piedāvāto servisu - viss pavisam vienkārši i vēl nauda par hostingu nav jātērē... entuziastu līmenim visnotaļ piemēroti.

Makonis, 2009-12-30 14:26:32

http://www.weebly.com/ ātri, ērti in galvenai vienkarshi :)

Mambo, 2009-12-31 13:15:50

Izskatās kaut kas interesants. Hmm, tur vēl rakstīts "Free domain hosting" - tiešām bezmaksas hostingu vēl dod??

alijs, 2009-12-31 14:24:52

Grūti pateikt... tad jāpiereģistrējas un jāpamēģina. Ja tā rakstīts, tad gan jau, ka dod bez maksas - tik jautājums vai tiešām domēnam, vai arī tikai izvēloties subdomēnu zem viņu domēna - piem. tavalapa.weebly.com

Lai gan bezmaksas hostingu (vai arī ļoti lētu) jau ne vienā vien ārzemju lapā piedāvā... un + vēl visādus bonusus. Par kvalitāti gan grūti pateikt - mazliet šaubos, ka kaut kas "bezmaksas" varētu būt ļoti kvalitatīvs.

Nu tādai hobija lapai jau bezmaksas hostings varētu būt tīri labs variants ;)

Lai pievienotu komentāru, autorizējies!

Par mums | Sadarbība | Noteikumi | Kontakti | Lapas karte © mycompany.lv 2008 - 2010