Forums -> Dažādi

SEO testi - ko tālāk?

alijs, 2010-05-27 23:17:05

Nesen atcerējos tepat mūsu forumā veikto nelielo testiņu "Meklētājsistēmu optimizācijas tests" un pameklēju Googlē pēc šiem keywordiem... šobrīd Googles topā ir ieraksts Nr.1 :)

Ja ir interese, tad tamlīdzīgus nelielus testiņus SEO jomā varētu turpināt... varbūt arī mazliet lielākus un ne tikai foruma ietvaros vien.

Tādēļ jautājums - ko pēc jūsu domām varētu pārbaudīt nākamo? Kādu mītu, leģendu vai teoriju?

Hannibals, 2010-05-29 09:59:43

Jāpadomā... varbūt kas interesants ienāk prātā.

Tādu mītu SEO jomā jau ir daudz - kāds iedomājas kaut ko un aktīvi stāsta visiem to kā faktu, lai gan reāli varbūt ne uz to pusi nav ;) Vispār manā skatījumā SEO ir viena no tām jomām, kur katrs sevi uzskata par spečuku, lai gan īstenībā vispār mums Latvijā tādu īstu spečuku nav. No offence, tikai manas domas...

a.s.y., 2010-05-29 12:31:47

Tas tāds neliels uzbrauciens visiem SEO speciālistiem? :)

Nu ja nopietni, tad, protams, ir daudzi tādi, kas izlasa vienu grāmatu par SEO un jau dāvā padomus pa labi un pa kreisi, bet ir arī labi speciālisti.

Šo tēmu mēs pirms kāda laika tepat forumā apspriedām. Toreiz Mistika brauca virsū LV speciālistiem. Toreiz šķiet Tu pat viņus tā kā nedaudz aizstāvēji ;)

Hannibals, 2010-05-29 21:10:18

Jā, toreiz varbūt arī mazliet aizstāvēju, bet kopš tā laika mans viedoklis ir jūtami mainījies, balstoties uz personīgo pieredzi.

Nesen palaidu jaunu Affiliate produktam veltītu lapu un samaksāju vienam SEO "profiņam", lai dabū manai lapai PR un vispār uzdzen Googles topā. Viņš ar kaut kādu Xrumer saspamoja linkus uz manu lapu visos iespējamos forumos - pat redzēju kaut kādos ķīniešu vai japāņu - kur hieroglifi. Protams, visur kaut kādus standarta tekstus latviešu valodā.

Nu sorry, bet neticu, ka no tā manai lapai kāds labums. Un jebkurā gadījumā tā es arī pats būtu mācējis. Tad nu es viņam saku, ka tā neesmu ar mieru, lai dara vēl kaut ko. Beigās man gandrīz viņam ar pirkstu bija jābaksta un jāskaidro, ko darīt. Lūk tas manu attieksmi mainīja...

a.s.y., 2010-05-30 21:03:08

Tad jau labāk varēji kaut vai man paprasīt. Es ar Rumeri Tev tāpat bez maksas sapostētu kaut ko ;)

alijs, 2010-05-30 22:07:16

Hannibal, un kā tai lapai tagad iet, ja nav noslēpums? Google nenobanoja?

Hannibals, 2010-06-03 10:32:07

Nobanot gluži nenobanoja... vismaz pagaidām. Bet nekādu pārāk lielu devumu arī nejūtu. Un pilnīgi noteikti ne tās naudas vērtu, ko samaksāju. Daudz jau nebija, protams, bet vienalga pāris lati arī nauda.

Mistika, 2010-08-06 09:24:02

OMG, cik sen jau te nav būts! Lai nu kā, man ir ideja, ko varētu notestēt... no-follow linki ;)

Īsumā tā - mana teorija ir tāda, ka no-follow dod diezgan daudz Google search rezultātos. Itkā oficiāli skaitās, ka uz tiem linkiem Google neskatās, bet reāli neticu, ka Google vienkārši ignorētu vērtīgu informāciju. Un no-follow linki noteikti ir vērtīga informācija (savā ziņa iespējams pat vērtīgāka nekā parastie linki, jo parastos visi mēģina saspamot uz savām lapām, bet ar no-follow linkiem spamot nav tik lielas intereses).

Ko sakāt?

Hannibals, 2010-08-07 18:15:27

Ir ok ideja, to varētu pamēģināt. Teorētiski tiem linkiem neko nevajadzētu ietekmēt. Un man šķiet, ka tā arī praktiski būs.

alijs, 2010-08-07 19:51:01

Jā, varētu būt interesanti. Un galvenais, ka pavisam vienkārši pārbaudīt - uztaisīsim tepat forumā trīs topikus. Un uz vienu no tiem saliksim kādus 2-3 no-follow linkus no dažādām vietām. Un tad paskatīsimies, vai no-follow linki palīdzēs šim ierakstam apsteigt abus pārējos ;)

alijs, 2010-08-08 18:23:39

Ir 3 ieraksti... redzēsim, kas sanāks ;)

Lai pievienotu komentāru, autorizējies!

Par mums | Sadarbība | Noteikumi | Kontakti | Lapas karte © mycompany.lv 2008 - 2010