Forums -> Jautājumi
Kas ir Web 2.0
Andželīna, 2009-10-02 20:20:14
Varbūt te kāds gudrs cilvēks mani apgaismos?! Kas īsti ir tas Web 2.0, ko ik pa laikam piemin, bet neviens tā kārtīgi izskaidrojis nav, ko tieši šis termins nozīmē?
Hannibals, 2009-10-02 21:51:42
Man gan drīzāk šķiet, ka šis ir viens no tiem terminiem, kam ir neskaitāmi daudz skaidrojumu... :D Gandrīz vai katrs sevi cienošs interneta guru, izdomā šim terminam savu skaidrojumu... pat tad, ja pats īsti neizprot, ko tas Web 2.0 nozīmē... :D
alijs, 2009-10-03 14:22:38
Ja jau reiz tā ir goda lieta, izdomāt savu skaidrojumu, tad paskaidrošu arī es ;)
Lai gan, patiesību sakot, tas nav tikai mans skaidrojums, bet sākotnējā Web 2.0 pamatideja. Un šī ideja slēpjas sekojošā apstāklī - Web 1.0 pārstāvēja internetu, kurā bija portāli, lielu kompāniju veidoti saiti... bet vienkāršie lietotāji bija tikai skatītāja lomā.
Web 2.0, savukārt, raksturo internetu, kurā katrs lietotājs var ietekmēt tā saturu. Web 2.0 raksturīgas lietas ir blogi, sociālie tīkli, twitter u.c. saiti, kur katram apmeklētājam ir dotas iespējas ietekmēt saturu.
Mistika, 2009-10-04 20:29:02
Ir dzirdēts arī uzskats, ka Web 2.0 patiesībā neko nenozīmē un ka tas ir tikai tāds "burbulis" vien. Bet es laikam tomēr arī piekrītu Alija skaidrojumam. Internets ir kļuvis vairāk sociāli orientēts un daudz pieejamāks parastiem lietotājiem, salīdzinot ar to, kas bija, piemēram, pirms gadiem 10.
Lai pievienotu komentāru, autorizējies!

SĀKUMS