Forums -> Jautājumi

Back-linku automātiska veidošana

alijs, 2010-02-15 14:25:52

Kā zināms, eksistē dažādi skripti un programmas, kas sola simtiem un tūkstošiem automātiskus back-linkus uz Jūsu web lapu. Ir gan bezmaksas piedāvājumi, gan maksas servisi, kas ar to nodarbojas... Ko Jūs domājat par tādu automātisku back-linku ģenerēšanu? Ir kāds mēģinājis? Kādas atsauksmes?

Hannibals, 2010-02-15 20:04:31

Jā, esmu mēģinājis. Atklāti sakot, pārāk sajūsmā neesmu. Ir gadījies pa starpu arī kāds daudz maz sakarīgs backlinku ģenerēšanas serviss, bet tas tad noteikti ir par maksu. Kopumā esmu nonācis pie secinājuma, ka tiešām kvalitatīvus bezmaksas linkus tā vienkārši dabūt nevar.

Un vispār - neieteiktu bezjēgā ar šādiem rīkiem eksperimentēt, jo bez pieredzes un zināšanām var nodarīt savam saitam vairāk ļaunuma nekā labuma. Bezmaksas servisi parasti tos linkus piespamo pārmērīgā daudzumā neatbilstošos forumos, neatbilstošās tēmās utt. Līdz ar to, ja pēc tāda servisa izmantošanas web lapa tiek izbanota no Googles, neiesaku justies pārsteigtiem.

a.s.y., 2010-02-15 22:26:34

Nedomāju, ka pārāk vajadzētu uztraukties par Googles sankcijām. Ja tā patiešām būtu, ka Google uzreiz nobanotu katru lapu, kurai pārāk daudz spama linku, tad jau es varētu tagad piem. saspamot linkus uz draugiem.lv un gaidīt, kad tie no Googles reitingiem pazudīs... bet ticiet man, tik vienkārši vis nepazudīs ;)

Lielākā problēma ar bezmaksas servisiem ir tāda, ka tie varbūt arī sapostē kaudzi ar linkiem, bet tas parasti ir weblapās ar PR0, labākajā gadījumā retai lapai PR1... turklāt kopā ar 100 citiem linkiem. Labuma no tā nekāda.

Hannibals, 2010-02-16 09:29:45

Tādu lielu saitu kā piem. draugiem.lv tā nogremdēt, protams, nevarētu, jo tam ir vesela kaudze ar kvalitatīviem backlinkiem. Bet mazam, tikko gaismu ieraudzījušam saitam, kam nekādu backlinku iesākumā nav, saģenerējot kaudzi ar spama linkiem, pastāv lielas iespējas tomēr no Googles mazliet atrauties ;)

Par bezmaksas servisiem piekrītu - PR0, max PR1... un tas pie nosacījuma, ka vispār kaut kur kādu linku iepostē. Bet maksas servisi var būt arī salīdzinoši ok, jo tos parasti veido pēc tāda principa, ka reāls cilvēks iet cauri saitu katalogiem un savam sarakstam pievieno tikai daudz maz derīgus. Te var dabūt kādu linku arī PR2, PR3 un varbūt veiksmes gad. vēl labāku PR katalogos.

Bet nu mans uzskats ir tāds - ja grib ieguldīt SEO naudu, tad labāk atrast kādu SEO spečuku, kam samaksāt kādu simtiņu, nekā to naudu ieguldīt tooļos.

Mistika, 2010-02-16 19:32:00

Ar tiem SEO spečukiem vajag ļoti uzmanīties. Ir tagad ļoti daudzi tādi, kas izlasa vienu, divas grāmatas par SEO un jau metas sevi saukt par lielajiem ekspertiem. Praksē gan ar teorētisku grāmatu lasīšanu par ekspertu kļūt diemžēl (vai par laimi) nevar, jo eksistē visvisādi sīki knifiņi, kas nekur nav aprakstīti un tikai pieredzes ceļā apgūstami.

Šim forumam tas varbūt nav pārāk raksturīgi, bet cik gadījies palasīt dažos citos, tad bieži gadās novērot situāciju, ka cilvēks, neko ļaunu nenojauzdams, pajautā padomu par SEO - un tad nu viņam sāk dot "padomus". Tādus padomus, ka es pat savam ienaidniekam dažus no tiem neieteiktu - apžēlotos par nabadziņu :D

Tā nu sagadījies, ka jau 3 gadus aktīvi ar SEO darbojos, bet vienalga pret padomu došanu attiecos ļoti atbildīgi.

Hannibals, 2010-02-17 09:29:02

Ja neuzticies individuālajiem darboņiem, tad jau var arī no kādas firmas SEO pakalpojumus nopirkt. Protams, ja projekts ir pietiekoši nopietns, lai tas atmaksātos.

Tas jau ir cilvēka dabā - domāt, ka pats zina vislabāk ;) Tāpēc katru padomu vienkārši vajag vēsu prātu pārdomāt, pirms tam sekot.

alijs, 2010-02-17 10:25:48

Un firmām domā, ka var visām uzticēties? :) Latvijā tādu firmu, kas piedāvā SEO pakalpojumus, nemaz nav tik maz. Es, godīgi sakot, neticu, ka visas spēj tikt galā ar reālu SEO daudz labāk nekā individuālie.

Tādās firmās tāpat bieži ar SEO strāda cilvēki, kas ikdienā dara pavisam ko citu un pie SEO pieslēdzas tikai retās reizēs, kad gadās kāds pasūtījums. Un viņu SEO zināšanas nereti aprobežojas ar attiecīga WordPress plugina pieslēgšanu, pāris back-linku ģeneratoru palaišanu (par kuriem šeit pat lasāmas ne tās labākās atsauksmes) un labākajā gadījumā nelielu lapas HTML koda piekoriģēšanu.

Nekad neesmu SEO firmās vērsies un maz ticams, ka kādreiz vērsīšos. Redzu tikai divus celjus - ja mazs projekts, tad taisīt pašam, vai arī - ja nopietns projekts, tad meklēt caur pazīšanos kādu ar tiešām labām atsauksmēm. Ja kādam citi argumenti, labprāt uzklausīšu... ;)

Artūrs, 2010-02-17 22:51:39

Tā jau nu gluži nav, ka neviens neko nemāk. Tad jau var arī ārstiem neticēt, ar sabiedrisko nebraukt, jo redz šoferi var braukt nemācēt utt. Ir arī tiešām labas SEO firmas.

Mistika, 2010-02-18 23:31:45

Tad nosauc kaut vienu no tām labajām SEO firmām un parādi, ko viņa tādu izcilu ir izdarījusi... būs mums te interesanti ievērtēt ;)

Tā, ka neviens neko nemāk, gluži nav. Bet īstenībā dažās jomās tuvu tam. Un SEO tiešām IR viena no tām jomām, kur Latvijā nav daudz speciālistu. Iemesls ir ļoti vienkārš - Latvijā nemaz nav tādas ļoti nopietnas konkurences šajā nozarē, salīdzinot, piemēram, ar websaitiem angļu valodā. Googles topā ikviens, kas to vēlās, reāli var tikt arī saviem spēkiem.

Puslīdz nopietna konkurence ir tikai dažās nišās (piem. interneta veikaliem).

Lai pievienotu komentāru, autorizējies!

Par mums | Sadarbība | Noteikumi | Kontakti | Lapas karte © mycompany.lv 2008 - 2010