Forums -> Jautājumi

Redirekts uz jauno web lapu

Spilvens, 2010-03-26 11:31:07

Man ir tāda problēma, ka pārvietoju savu lapu no viena subdomēna uz jaunu domēnu. Vecajā vietā domāju likt redirektu uz jauno web lapu.

Tas ir pareizi no SEO viedokļa? Vai kā savādāk to parasti dara? T.i. jaunajā vietā man paliks vecais PR un pozīcijas meklētājos, vai lapas dzīve sāksies no nulles?

alijs, 2010-03-26 14:28:49

Parasti to dara ar 301 redirect, tad PR vajadzētu saglabāties tādam pašam.

PHP variantā tas izskatītos apmēram sekojoši:

<?php
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header('Location: http://www.jaunalapa.lv' . $_SERVER['REQUEST_URI']);
?>

Hannibals, 2010-03-26 19:25:38

Kādu laiku atpakaļ man viens tīri saprātīgs cilvēks centās iegalvot, ka PR tomēr pazūdot... un vietas Google reitingos uz laiku arī. Godīgi sakot, ne pārāk ticu. Pēc teorijas vajadzētu būt tā, kā Alijs saka, bet pats uz savas ādas šo izmēģinājis neesmu, tāpēc droši neņemšos apgalvot.

Mistika, 2010-03-27 11:05:16

Netici gan tam saprātīgajam cilvēkam ;) Nekur PR nepazūd. Man divas lapas ir gadījies tā pārvietot un viss ok.

alijs, 2010-03-27 11:11:55

Mistika pasteidzās man priekšā :D Es arī tieši to apmēram gribēju rakstīt - visu pareizi izdarot, nevajadzētu rasties nekādām sevišķām problēmām.

Nu es ticu, ka pēc domēna nomaiņas uz kādu brītiņu Googles reitingos varētu mazliet pakrist uz leju. Ar to ir jārēķinās, ka tā var gadīties. Bet ja vajag jaunu domēnu, tad vajag :) Veltīsi kādu laiciņu aktīvai backlinku ģenerēšanai jaunajam domēnam un viss būs ok.

Lai pievienotu komentāru, autorizējies!

Par mums | Sadarbība | Noteikumi | Kontakti | Lapas karte © mycompany.lv 2008 - 2010